Reklamasjon gjorde Bjørn André fornøyd, og vi forbedret produktet

Av og til går ikke ting som planlagt. Dette er historien om kunden som oppdaget en feil på karet etter at det var montert på badet. Hva gjør man da?

Utfordring

Bjørn André fra Stavanger hadde akkurat pusset opp og fått installert et Hurricane SpaBad med massasje hjemme på badet sitt.

Plutselig en høstkveld når han går opp i karet for å ta seg et varmt bad, oppdager han knirking som kommer fra karet. Bjørn André tar kontakt med oss og lurer på om det skal være slik.

Vi bekrefter at et Hurricane-kar selvsagt ikke skal knirke. Ikke en gang ved kreativ bruk av to personer skal det knirke.

Det viste seg at det var en feil oppstått ved produksjon av karet.

Kundeløsning

Løsningen ble at vi sendte et nytt kar til Bjørn André. Karet ble installert av en rørlegger. Knirkingen var nå borte.

Vi har fått tillatelse til å gjengi eposten fra Bjørn André som han sendte til oss da alt var på stell:

«Vi hadde besøk av en meget hyggelig kar i går kveld som reinstallerte boblekaret vårt, så nå er alt i skjønneste orden. Jeg vil takke dere for den enestående servicen dere har utvist i denne saken, og må si jeg er imponert over måten dere behandler kundene deres på. Dere har fremstått som solide og pålitelige gjennom hele reklamasjonen, og vi er veldig glade over måten dette ble løst på. Vi er svært fornøyde med boblekaret dere har levert, og jeg kan love dere at vi på alle måter skal gi dere vår beste anbefaling i enhver situasjon der valg av boblekar diskuteres.»

Bjørn André

Det er alltid hyggelig når kunden blir fornøyd. Vi ønsker samtidig å takke Bjørn André for hans tålmodighet i saken.

For ordens skyld, Bjørn André skriver «boblekar» i eposten, mens vi bruker betegnelsen «spabad» med massasje.

Produksjonsendring

Det kan være fristende å stoppe der, men for oss i Hurricane fortsatte saken videre for å finne årsaken til knirkingen i produksjonen.

Hva var det som gikk galt her? Hvordan kan vi forhindre at det skjer igjen?

Hurricane designer Kjell, og produksjonsleder Jørgen, gjorde grundige undersøkelser av karet som det var knirking på. De fant til slutt årsaken til knirkeproblemet.

Jørgen Heiland er produksjonsansvarlig på Hurricane SpaBad og har 25 års erfaring fra produksjon av massasjekar.

Kjell forklarer:

– Kar og understell blir smeltet sammen i støpeprosessen slik at det blir ett helt komponent. Med en slik sammensmelting oppnår vi høy styrke og stivhet i hele produktet. Et Hurricane skal ikke kunne gi etter ved belastning av vann og personer. I dette tilfellet var sammenlimingen fortsatt helt OK, men vi så at ett område var utsatt for å kunne skape en knirkelyd.

– Vi endret en detalj i støpeprosessen ved sammenlimingen. Problemet er nå eliminert for alltid, forteller designeren Kjell.

Kjell Christensen er designeren av alle Hurricane SpaBad. Han er opptatt av å gi deg den beste badeopplevelsen.

Kjell Martin Christensen er eier og har designet alle Hurricane SpaBad siden 1989.

På fabrikken i Sandefjord har vi nå oppdatert rutinene og sjekklisten for å hindre at samme feil skjer på nytt.

Konklusjon

Reklamasjon til Bjørn André har gjort oss enda bedre. Vi synes verdens beste spabad også fortjener verdens beste service.