Vanlige spørsmål

Dette er de mest vanlige spørsmålene som vi svarer på i forbindelse med å kjøpe et Hurricane SpaBad.

Vi skal pusse opp badet. Hvilke tekniske og praktiske forberedelser er viktig å gjøre før man kjøper et spabad?

Det første man bør tenke på er hvor stor plass man har på badet. Et lite baderom krever kanskje kreative løsninger, som f eks å kombinere badekar og dusj i én løsning. Har man god plass på badet, kan man velge blant flere spabad-modeller i ulik størrelse og form.

Hurricane SpaBad produseres i Norge, og vi kan skreddersy/tilpasse lengden på karet. F eks et 180 cm Rett kar kan vi beskjære ned 10 cm til rundt 170 cm uten at det går ut over kvaliteten og badekomforten. Kontakt oss gjerne for bistand på tegning av spabad løsning eller valg av modell.

Plassering av rør og sluk er viktig å avklare tidlig i prosessen når du planlegger badet. Er du usikker bør du kontakte rørlegger. Spabadet bør helst stå over sluket, eller så nært sluk som mulig, slik at vannet renner effektivt bort.

Visste du at du kan finne målsatt tegning av alle karene ved å gå inn på produktsiden i nettbutikken? Del gjerne tegningen med elektriker og rørlegger, slik at de kan planlegge optimal løsning på badet ditt.

Ofte er det lurt å dimensjonere riktig tykkelse på slangen fra bunnventil i spabadet og bort til sluket, slik at vannet ikke kommer i retur fra sluket og renner ut over gulvet. Vi anbefaler å benytte avløpsrør på 32mm. Tømmetiden blir rundt 6 minutter.

Et spabad trenger også varmt og kaldt vann. Normalt kommer uttak av vann på veggen og gjerne skjult bak karet. Armaturslanger kobles på uttak vann i fra vegg/gulv og til integrert armatur i Hurricane karet. Da kan du selv styre temperatur på vann, tappekran og uttrekksdusj fra karet.

Vi har armerte slanger som gir ekstra rask fylling. Disse er 2,2 meter lange og har 90 grader ½» tilkobling med utvendige gjenger i hver ende. Det kan med fordel bestilles fra oss.

Et spabad trenger også strøm. Elektriker kobler en sprutsikker boks. Elektrikeren skal sette opp en sprutsikker boks bak karet for tilkobling. Det er ikke lov med støpsel i stikk kontakt. Iht. regelverket, og dette gjelder for alle leverandører. Det skal også være en topolet bryter utenfor badet (i dag er det også tillat å ha denne bryteren inne på badet) som kan gjøre karet strømløst.

Del gjerne denne lenken med «ofte stilte spørsmål» til rørlegger og elektriker. Det kan være informasjon de trenger for å være i forkant med løsningen på badet ditt.

Et Hurricane SpaBad trekker 6 ampere strøm (1230W på full styrke). Har du ikke noe annet på denne strømkursen holder det derfor med 10 ampere kurs. Denne strømkursen skal ha jordfeilbryter. Alt på Hurricane er dobbeltisolert og har derfor ingen jordingskabel. Du skal allikevel har jording frem til den sprutsikre boksen på vegg eller gulv.

Hva følger med et spabad?

Du bestemmer hvilket utstyr du ønsker levert med karet. På Hurricane SpaBad med massasje kan du velge ekstra utstyr som integrert armatur og undervannslys (se selv forskjellen når lys blir slått på 39 sek ut i videoen). Massasjen er alltid med i et spabad. I tillegg velger du om du vil ha med frontpanel eller for innbygging (uten frontpanel). Armaturslanger er tilleggsutstyr.

Dersom du ikke vil ha integrert armatur i karet må du ordne et frittstående/eksternt armatur selv. De aller fleste velger integrert armatur i karet. Det gir en god brukeropplevelse, og vi gir 5 år garanti på armaturet.

Trenger jeg undervannslys i karet?

Undervannslys gir et veldig fint vannglitter. Spesielt dersom lyset i rommet er av eller dempet. Det skaper en indre ro og avslapping, som for mange er verdt investeringen når man først skal ha et massasjekar hjemme på badet.

Vurder selv. Se undervannslys bli slått på 39 sek ut i videoen.

Hvor god plass er det egentlig oppi karet?

Det viktigste du bør sjekke før du kjøper et spabad er innvendig størrelsen på karet. I praksis betyr det: Får jeg skuldrene under vann, får beina greit med plass og ligger jeg godt mot karkanten. Når disse tre punktene er på plass, slapper du av og får en god massasje.

Hurricane SpaBad har stor plass innvendig i badedelen. Vi oppgir også innvendig dybde på badedelen og innvendig lengde i bunn på hvert enkelt produkt. Du finner denne informasjon et stykke ned på produktsiden i nettbutikken.

F. eks på Hurricane SpaBad med massasje 190 cm Rett har utvendig mål lengde / bredde / høyde på 190 cm / 85 cm / 74 cm. Og innvendig dybde på badedel er 56 cm og innvendig lengde i bunn er 118 cm. Karet er svært rommelig, også for to personer som sitter andføttes.

Er massasjen bra?

Kundene våre sier at massasjen er kjempebra og unik. Er du i tvil, kom og prøvebad på vårt showroom i Sandefjord, slik at du kan oppleve hvor bra massasjen er før du kjøper.

Kan jeg bruke spabadet som vanlig badekar?

Ja, du kan bruke spabadet som badekar. Ikke start massasjen, så er det som et vanlig badekar uten massasje.

Hvorfor koster et Hurricane SpaBad mer enn Jacuzzi og andre kar?

Et Hurricane SpaBad produseres på en avansert og tidkrevende måte som gjør karet mye sterkere og mer solid. Rimelige kar lages i akryl, mens et Hurricane lages i kompositt med ekstra høy styrke.

Hurricane (som er 100% norskeid) har også utviklet og patentert NonBac-teknologien som gjør at du slipper å bruke klor og kjemikalier. Kun Hurricane SpaBad har denne teknologien installert. Produsenter som Jacuzzi og alle de andre produsentene, har ikke denne teknologien, og må derfor la kundene bruke klor og kjemikalier når de bader (søk f eks på «jacuzzi rash«, dvs utslett). Slike problemer ønsker ikke vi å gi kundene våre.

Øvrige komponenter som brukes i et Hurricane er av beste kvalitet og har gjennomgått harde tester. Derfor gir vi bransjens beste garanti – 30 års garanti på karet og 10 års garanti på elektrisk og armatur.

Hurricane kunder anbefaler andre venner å kjøpe Hurricane, fordi et Hurricane varer lengre og blir faktisk brukt.

Hvilke kjemikalier må jeg tilsette spabadet?
Hva er NonBac-løsningen?

Et Hurricane SpaBad trenger verken klor eller kjemikalier når du bader. I stedet kan du tilsette alt du måtte ønske av spa produkter. Alt du kan tilsette i et badekar kan du benytte i et Hurricane.

Vår patenterte NonBac-løsning gjør at Hurricane SpaBad er verdens eneste bakteriefrie og vaskbare spabad uten bruk av klor og kjemikalier. Du sparer både penger og miljøet med å velge Hurricane SpaBad.

Har dere varmekolbe i karet?

Nei, og grunnen er at vi da må installere vannpumpe, rørsystem, varmekolbe og termostat som igjen blir et skjult rørsystem og hvor man må tilsette klor i badevannet mens man benytter karet.

Det er mer hygienisk og energieffektivt å tappe litt mer varmtvann i karet dersom vannet blir litt kaldt, normalt etter ca 20 minutters bruk av massasjen (varmtvannet kjøles raskere når man bruker massasjen).

Hvordan rengjør jeg spabadet?

Du vasker karet som et badekar. Vi anbefaler K-Extra Spesial sitronsyre 1000 ml (for salg i nettbutikken). Kan benyttes som konsentrat, eller blandes ut med 1 del konsentrat i inntil 120 deler vann. Vi anbefaler konsentrat direkte på en vaskesvamp.

Enkleste rengjøringen av et Hurricane. Fukt karet med hånddusjen og benytte en fuktig svamp. Ta konsentrat med K-Ekstra på svampen og påfør hele karet med såpe. Løsne bunnplatene og vask under disse og baksiden av bunnplatene samtidig. Du behøver ikke skure, bare påføre. Når du har påført hele karet med såpen så gnir du lett over en gang til. I mellomtiden har såpen løsnet fettstoffer, skitt og kalk og du kjenner at svampen glir lett over karet. Spyl karet deretter godt med rent vann.

Hvordan monteres spabadet?
Kan jeg gjøre montering selv?

Et Hurricane SpaBad er veldig enkelt å montere. Åpne Hurricane montering og brukerveiledning.

Er du handyman kan du gjøre mye selv. Det elektriske skal gjøres av elektriker.

Ved mottak av forsendelsen står karet på pall og er solid emballert med plast og beskyttelse rundt karet. Fjern all emballasje. Ta ut de to runde bunnplatene i bunn. Er det frontpanel, skru det av. Ta ut luftturbinen som ligger med i karet. Da har du kun selve badedelen igjen. Det er greit å være to personer som bærer inn badedelen. Bær så inn øvrige deler og sett på frontpanelet til slutt.

Selve monteringen er å vatre opp karet. Koble armaturslanger fra armaturet og til uttak varmt/kaldt vann fra veggen/gulvet. Koble til strømkabler og pneumatikk som er klargjort i karet (to ledninger til sprutsikker boks og en gjennomsiktig ledning som går opp til massasjebryteren).

Ønsker du å bygge inn karet med f.eks. fliser, så er det viktig at det er inspeksjonsluke slik at du kan komme til armaturet og vanntilkoblinger for service. Du må også ha luftspalter, slik at det blir luftsirkulasjon til luftturbinen som skaper massasjen.

Har dere deler til spabadet dersom noe går galt?

Ja. Vi har deler til alle modellene, helt tilbake til 1989 da vi startet.

Det er trygt å kjøpe et Hurricane SpaBad.

Praktisk info om bestilling og levering?

Klikk deg inn her: Bestilling og levering