Har tatt fem tusen spabad

Norgesrekord i antall spabad? Vi er ikke sikre, men det kan godt hende at den 61 år gamle læreren Vidar Haavik fra Oslo innehar Norgesrekorden i antall spabad.

– Det kan godt hende det, smiler Vidar da vi spøkefullt spør om han er Norgesmester i spabad.

– Jeg bruker i hvert fall badekaret mitt hver eneste morgen for å løse opp muskulaturen slik at jeg kan starte dagen, forteller han.

Det var bare Hurricane som kunne tilby en garantert bakteriefri massasjeløsning uten bruk av klor eller kjemikalier.

Vidar Haavik

Vidar har nesten alltid hatt problemer med ryggen, men hadde merket at varme bad gjorde godt for muskulaturen. Derfor besluttet han å gå til anskaffelse av et boblebad i 2003:

– Da gikk jeg en runde og så på mange forskjellige typer badekar. Det var bare Hurricane som kunne tilby en garantert bakteriefri massasjeløsning uten bruk av klor eller kjemikalier, og det var viktig for meg. Jeg hadde ikke lyst til å sitte i et badekar med kjemikalierester eller kjenne at jeg lukter klor etter at jeg er ferdig med å bade.

– Dessuten var dette karet veldig enkelt å gjøre rent. Og det har ingen hulrom, kanaler eller rør hvor vann sirkulerer eller blir liggende. Da er det heller ingen fare for at det kan danne seg legionellabakterier i det. At det produseres i Norge er også et pluss, ikke minst med tanke på tilpasning og service, sier han.  

Brukte opp to motorer

Før Vidar fikk SpaBadet sitt hadde han noen ganger så vondt i ryggen at han måtte ligge på gulvet mens han underviste, og det var med list og lempe at han klarte å komme seg inn og ut av bilen.

– Grunnen til at jeg fungerer så bra i hverdagen nå, tror jeg skyldes det varme morgenbadet jeg starter dagen med.

Jeg vet jo ikke hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde anskaffet meg SpaBad, men tør ikke prøve uten. I verste fall kunne jeg ikke fungert i jobb, forteller han.

– Jeg har brukt opp to motorer i det gamle karet mitt, sist gang var nå i høst. Da var jeg uten SpaBad i noen dager og ryggplagene kom tilbake i fullt monn, så da var det bare å få fortgang i reparasjonen, sier Vidar.

Han har besøkt fabrikken til Hurricane i Sandefjord et par ganger og er veldig godt fornøyd med servicen de har gitt han:

– Utrolig hyggelige folk der. Ikke bare når jeg kommer som potensiell kunde, men også når jeg en sjelden gang har et eller annet problem. Det er trygt å ha en leverandør som du vet hvor holder til og som er så løsningsorienterte. De smilte og sa at det ikke var så mange som hadde klart å slite ut to motorer. Å få ny var ikke bare helt uproblematisk, det var også gratis og gikk på garantien!

Koser seg i badet

Den daglige rutinen til Vidar starter med et bad som vanligvis varer i 25 – 30 minutter.

– SpaBadet har en skikkelig god massasjeeffekt, så dette har jeg blitt avhengig av.

– En deilig start på dagen. Jeg begynner med bare litt bobler og øker til full guffe på boblene etter hvert som jeg våkner. Så etterfyller jeg med litt mer varmt vann, og jeg bruker også alltid noen av oljene som Hurricane anbefalte, men bare litt, for jeg er ikke så glad i skum, men når jeg bruker litt gir det en god lukt og myk hud, forklarer Vidar.

Arya Laya badeoljer som dufter godt, gjør huden myk og lager litt skum i vannet

Nå holder jeg på å pusse opp en ny leilighet som jeg skal flytte til, og da måtte jeg også ha et nytt Hurricane.

Valget falt på et Hurricane SpaBad med massasje 160 cm Rett med fullt utstyr.

Dyrt? Ja, men billig investering i forhold til ryggen min. Jeg gruer meg til den dagen jeg kanskje ikke klarer å komme meg opp i eller ut av karet lenger. Da får jeg dra ned til fabrikken i Sandefjord og be dem designe et senior sittekar med bobler. For varmt morgenbad må jeg ha, avslutter Vidar.  

Tekst: Tom Backe, Mediaplanet
Bilder: Hurricane SpaBad, iStock